Annons

"Game of thrones"-skaparna gör scifi-serie

Tv • Publicerad 1 september 2020
DB Weiss (till vänster) och David Benioff tar sig an den kinesiske science fiction-författaren Liu Cixins populära boktrilogi i en kommande serie för Netflix. Arkivbild.
DB Weiss (till vänster) och David Benioff tar sig an den kinesiske science fiction-författaren Liu Cixins populära boktrilogi i en kommande serie för Netflix. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

David Benioff och DB Weiss, som låg bakom fantasyserien "Game of thrones", har bestämt sig för vad deras nästa projekt ska bli.

Duon, som skrev ett mångmiljonsavtal med Netflix i fjol om att skapa exklusivt material för strömningstjänsten, ska ta sig an den kinesiske science fiction-författaren Liu Cixins prisbelönta böcker med de engelska titlarna "The three-body problem", "The dark forest" och "Death's end", skriver Variety.

Annons

Böckerna blev ett fenomen i Kina när den gavs ut och handlar om hur mänskligheten får kontakt med utomjordiskt liv.

"Liu Cixins trilogi är den mest ambitiösa science fiction-serien vi någonsin har läst, som tar med läsaren på en resa från 1960-talet till tidens ände, från livet på vårt lilla blå klot till universums avlägsna utkanter. Vi ser fram emot att ägna de kommande åren av våra liv åt att ge liv åt böckerna", säger Benioff och Weiss i ett gemensamt pressmeddelande.

I likhet med hur författaren George RR Martin samarbetade med duon på "Game of thrones" kommer även Liu Cixin att vara inblandad i produktionen av "The three-body problem".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons