Annons

Galenskaparna-profilen debuterar på operan

Opera • Publicerad 12 oktober 2021
Claes Eriksson har skrivit och ska regissera en modern tolkning av ”Viva la mamma”. Arkivbild.
Claes Eriksson har skrivit och ska regissera en modern tolkning av ”Viva la mamma”. Arkivbild.Foto: RICKARD NILSSON / TT

Den folkkäre underhållaren Claes Eriksson, främst känd från Galenskaparna, gör premiär på Göteborgsoperan med Gaetano Donizettis ”Viva la mamma” i modern tolkning.

Han har skrivit manuset på egen hand och ska även regissera uppsättningen själv.

Annons

– Opera är fantastisk när den fungerar. Men humor är också en egen konstform vilket inte alltid respekteras när någon tror att man kan göra humor på scen bara genom att plocka in lite roliga repliker, säger Claes Eriksson till Göteborgs-Posten.

– Det är viktigt att följa de regler som gäller för humor även i en opera. Annars blir det bara buskis, och det hotet ska jag verkligen försöka tämja och undvika.

Operasatiren ”Viva la mamma” skildrar en operauppsättning som ballar ur på grund av hybris och egocentriska skådisar. Claes Eriksson har valt att placera berättelsen i nutida Göteborg.

”Viva la mamma” har premiär den 7 maj 2022 och åtta föreställningar är planerade.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons