Annons

Fotbollsboken om Niko från Rosengård ger hopp om man kan fortsätta drömma stort

Bokrecension • Publicerad 3 oktober 2021 • Uppdaterad 21 augusti 2023
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Haidar Hajdari och Philip O’Connor, författare till ”Utan offer ingen seger”.
Haidar Hajdari och Philip O’Connor, författare till ”Utan offer ingen seger”.Foto: Stefan Tell
Ungdomsbok, 12–15 år

Utan offer ingen seger

Författare: Philip O’Connor & Haidar Hajdari

Förlag: Bonnier Carlsen

Niko, 17 år från Rosengård är en av toppenspelarna inom fotbollen. Han har talang och blir utvald till ett kontrakt med Svea United. Laget är i kris och lovade Niko det bästa. Men Niko var inte den enda som lovats. Spelaren som erbjudits samma position är äldre och mer erfaren än Niko själv. Ska de behöva bråka om positionen? Att den andre spelaren är äldre och mer erfaren leder till att han direkt börjar mobba Niko för att trycka ner hans självsäkerhet så att Niko ger upp.

Malik är en kille från laget som ger Niko nytt hopp. Kanske är självsäkerheten snart tillbaka?

Annons

Jenny är en tjej som försöker hjälpa Niko. Vem är hon egentligen? Och vill hon verkligen Nikos bästa? Mycket händer som Niko verkligen inte har räknat med.

“Utan offer ingen seger” tycker jag ger hopp om att fortsätta drömma stort, även om det finns en massa hinder. Den talar även om att det inte alltid kommer att vara personer som gillar dig och som vill se dig få framgång.

Boken rekommenderar jag till personer som vill koppla fotbollen till hur man är som person, alltså tankesätt, med mera. Den är ganska spännande och tar upp en del ord inom fotbollen som jag personligen inte hade koll på , men som enkelt gick att söka upp.

Bouchra SouguiSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons