Annons

Foo Fighters bekräftar: Fortsätter utan Hawkins

Trummisen Taylor Hawkins dog av en drogöverdos i Bogotá i Colombia i mars under Foo Fighters turné. Nu meddelar bandet att det kommer att fortsätta utan sin avlidne medlem.
Musik • Publicerad 1 januari 2023
Foo Fighters skriver i ett uttalande att de kommer att bli ett annat band framöver utan trummisen Taylor Hawkins. Arkivbild.
Foo Fighters skriver i ett uttalande att de kommer att bli ett annat band framöver utan trummisen Taylor Hawkins. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP

I ett uttalande på Twitter skriver Foo Fighters: "När vi säger hejdå till det svåraste och mest tragiska år som vårt band någonsin har upplevt påminns vi om hur tacksamma vi är för de människor som vi älskar och värdesätter mest, och för de nära och kära som inte längre finns med oss."

"Utan Taylor hade vi aldrig blivit det band vi var – och utan Taylor vet vi att vi kommer att bli ett annat band framöver."

Annons

Foo Fighters enda framträdanden sedan Hawkins död har varit vid två stora hyllningskonserter i London och Los Angeles i september, men nu antyder bandet att det kan vara dags igen:

"Vi vet att när vi ses igen – och det blir snart – kommer han att vara där i anden med oss alla varje kväll."

Taylor Hawkins medverkar postumt på Iggy Pops kommande album "Every loser". Till NME sade punkikonen nyligen att han var mycket lycklig över den "färg" som Hawkins satt på skivan.

– Han trummar upp en storm på de spåren, man kan verkligen höra det, sade Iggy Pop.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons