Annons

Folkteatern försöker nå ut – trots pandemin

Kultur • Publicerad 5 februari 2021
Frida Röhl, konstnärlig ledare för Folkteatern i Göteborg, försöker att nå ut till en publik trots pandemin. Arkivbild.
Frida Röhl, konstnärlig ledare för Folkteatern i Göteborg, försöker att nå ut till en publik trots pandemin. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Ett nyskrivet kammardrama av Alejandro Leiva Wenger och en specialbearbetning av August Strindbergs "Dödsdansen" – som nu utspelas bakom stängda dörrar under en pågående pandemi. Det är några av pjäserna som Folkteatern i Göteborg hoppas kunna framföra under senvåren.

"Även om det är oerhört smärtsamt att behöva flytta fram och avblåsa planerade premiärer så försöker vi möta pandemin med kreativitet", säger den konstnärliga ledaren Frida Röhl i ett pressmeddelande.

Annons

Folkteatern erbjuder möjligheten att få se dialoger med 20-minutersdramatik, uppläst från en soffa till en annan. På Folkteaterns digitala plattform presenteras också internationella verk, som Yan Juns ”Shadow” och John Wieses ”Secant”.

Alla föreställningar kan dock inte genomföras. ”Monsieur Venus” i regi av Malin Axelsson hade en intern premiär för åtta personer i december 2020, men visas inte mer i år.

”Ett drömspel” av August Strindberg, med regi och koreografi av Örjan Andersson flyttas från februari till 2023.

Även ”Scum-manifestet” av Valerie Solanas, i regi av Erik Holmström, flyttas på framtiden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons