Annons

Festivalen Gränslandet tar ny skepnad

Musik • Publicerad 5 augusti 2020
Pianisten David Huang och dirigenten Christian Karlsen är grundare och konstnärliga ledare för Gränslandet. Båda medverkar på årets festival. Pressbild.
Pianisten David Huang och dirigenten Christian Karlsen är grundare och konstnärliga ledare för Gränslandet. Båda medverkar på årets festival. Pressbild.Foto: Nadja Sjöström

Festivalen Gränslandet har de senaste tre åren fyllt Trädgården i Stockholm med klassisk musik. Men i år får festivalen en annorlunda skepnad, med 50 personer i publiken åt gången och en direktsändning på nätet.

"Vi ställer inte in, utan vi tar Gränslandet till publiken via en livestream där de dessutom kan påverka det som händer på scenen i realtid", meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande.

Annons

Gränslandet arrangeras den 19-20 augusti och bjuder i år på verk från John Adams och Andrea Tarrodi, men även Bernard Herrmanns musik till kultfilmen "Psycho".

Medverkar gör bland andra festivalens initiativtagare David Huang och Christian Karlsen. Dessutom kommer Skator att spela sitt nya album "År". Precis som tidigare år deltar även den 70 man starka Symfoniorkestern.

Rättat: I en tidigare version förekom en felaktighet om Skators album "År".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons