Annons

Fagered bjuder på revy med Mersmak

Fageredsrevyns ensemble håller mycket hög amatörklass och bjuder på ”Mersmak” i dubbel bemärkelse, tycker Kjellåke Dahlin.
Revy • Publicerad 12 januari 2020 • Uppdaterad 13 januari 2020
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Till ”I do-toner” i finalnumret blev det stående ovationer för ensemblen.
Till ”I do-toner” i finalnumret blev det stående ovationer för ensemblen.Foto: Leif Johansson

Med enkla och små medel levererar Fagereds Nöjessällskap. Till den lilla byn (drygt 450 boende) i Gekås-land kommer folk långt utifrån för att skratta, beundra och njuta av kulturbärarnas bjudningar i den lilla bygdegården. Revyn är årets händelse – även om det nu bara körs vartannat år!

Förvecklingar i sketcher blandas med strålande sångnummer och aktuella ämnen, såväl tänkvärda som roliga. Greta Thunberg är ett givet revynummer. Damfotbolls-EM får sin del liksom veganer och andra smaker, Facebook-lajks, Blåvitt-Elfsborgfans och svenska schlagertext-öden. Sången är och förblir revyns signum. Flera otroligt bra framföranden. Hyllningen till Marie Fredriksson gav behagliga rysningar, musikaltakter, bland annat Flashdance, i ”Från New York till Fagered” imponerade.

Damfotbollens nummer med Susanne Blomster, Caroline Stark och VeronicaTorstensson
Damfotbollens nummer med Susanne Blomster, Caroline Stark och VeronicaTorstenssonFoto: Leif Johansson
Annons

Den kvinnliga trion Caroline Stark, Susanne Blomster och comebackande Veronica Torstensson är sångfåglar och duktiga scenaktörer. På herrsidan presenteras två debutanter. Hemmasonen Henrik Larsson visar stor komisk talang. Det märktes inte att han aldrig tidigare stått på scen inför publik! Henriks roll i ”Otakt med oss” (till tonerna ”Hon kommer med sommaren”) var inte bara skrattframkallande utan också skickligt agerat. Göran Lydevik var också en angenäm revybekantskap.

Urban Åkesson är dock revyns store komiker och faktiskt värd större scener med sitt kroppsspråk och mimik. En av kvällens många behållningar var hans ”nationalsång” till sin hembygd Fagered. Sist och äldst måste jag framhålla pensionären Kjell ”Maa” Andersson, som alla väntar på. Kjells mustiga repliker och tajming är stort nöje. Och nu fick han också sjunga sin egenskrivna version av Gasolins ”This is my life” till ”Det här är mitt liv”. Och visst är Fageredsrevyn en stor del av ”Maas” liv! När ensemblen i finalen tackar för sig till Arvingarnas ”I do-toner” är det bara att instämma i refrängen och bocka och buga.

MERSMAK

Fageredsrevyn 2020 – premiär 11 januari

Spelplats: Fagereds bygdegård, en knapp mil från Ullared och Älekulla.

På scen: Kjell ”Maa” Andersson, Susanne Blomster, Henrik Larsson, Göran Lydevik, , Caroline Stark, Veronica Torstensson och Urban Åkesson.

Regi: Björn Holmgren och Maja Danielsson.

Musik: Tongivarna.

Koreograf: Karin Lagerblom.

Producent: Tobias Stark, Fagereds Nöjessällskap.

Speltid: 2,5 timma inkl paus. Spelas t.o.m 15 februari.

Bäst: Att den lilla byn Fagered i Ullareds-land får en egen ”nationalsång”, skickligt och roligt framförd av Urban Åkesson.

Hyllning: Marie Fredriksson får ett eget nummer med tre utvalda låtar, bl.a vackra ”Sparvöga”.

Kjellåke DahlinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons