Annons

Eva Ström får Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris 2018

Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris ska uppmärksamma och prisa avgörande personer och föreningar i nordöstra Skåne.
Publicerad 16 oktober 2018
Bokfestivalen i Kristianstad. Författare Eva Ström
Bokfestivalen i Kristianstad. Författare Eva StrömFoto: Tommy Svensson

2018 års går till författaren Eva Ström.

Juryns motivering:

Annons

”För ett imponerande författarskap, som ända sedan debuten 1977 har varit i ständig rörelse mellan genrer och där hon nyfiket gett sig ut i nya terränger. Samtidigt har hennes röst alltid haft en stark närvaro och varit förankrad i geografin och kroppen.

Kristianstad, har hon sagt, har gjort mig till författare, och för det tackar Kristianstad henne då hennes författarskap har stor betydelse för staden och dess miljöer. Idag är Eva Ström sedan länge nationellt etablerad och uppmärksammad, vilket inte minst visas genom den aktuella romanen ”Rakkniven”. En berättelse om då som skär rakt igenom vår egen samtids mest brännande frågor, och en historia där författaren gör om en manlig historia och ger oss alla nytt hopp.”

Prissumman är 25000 kronor.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons