Annons

ET går under klubban

ET-dockan som förekom i Steven Spielbergs klassiska film ska säljas, tillsammans med andra minnesvärda föremål från filmens värld.
Film • Publicerad 13 december 2022
Rymdvarelsen ET petar nyfiket på människobarnet, den tioårige Elliott (Henry Thomas). Nu ska ET säljas. Arkivbild.
Rymdvarelsen ET petar nyfiket på människobarnet, den tioårige Elliott (Henry Thomas). Nu ska ET säljas. Arkivbild.Foto: TT

Med stora ögon och ett lysande finger fick ET biobesökarnas hjärtan att smälta 1982. Nu ska ET:s animatronic – alltså den robotdocka som användes under filminspelningen – säljas på auktion.

Det mesta är rörligt, det finns 85 leder i figuren, som ett helt gäng hjälpte till att styra under inspelningen.

Annons

– Drew Barrymore, som spelade den lilla flickan – systern i filmen – trodde att han var en levande varelse, säger Martin Nolan vid auktionshuset Julien's Auctions.

ET väntas gå under klubban för uppemot 3 miljoner dollar (31 miljoner kronor). Den som har lite mindre budget men gärna vill lägga vantarna på filmsouvenirer kan i stället buda på en BMX-cykel ur filmen, som väntas landa på omkring 50 000 dollar.

Även annat från filmens värd kommer att säljas vid auktionen hos Julien's. Den som vill sopa – eller imponera på de andra i quidditch laget – kan hosta upp omkring 100 000 dollar för en Nimbus 2000, som användes i "Harry Potter och fången från Azkaban".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons