Annons

En ny thrillerhjälte avslöjar diplomatins baksida

Hur kan nya vittnesmål om Dag Hammarskjölds flygkrasch 1961 vara farliga och ha koppling till dagens mineralfynd i Norrland? Tinna Lindbergs intressanta thriller ”De rättrådiga” rör sig mellan storpolitik och gråzoner i diplomatvärlden.
Litteratur • Publicerad 5 februari 2023
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Spänningsroman

De rättrådiga

Författare: Tinna Lindberg

Förlag: Modernista

Tinna Lindberg - ”De rättrådiga”
Tinna Lindberg - ”De rättrådiga”

Grattis – thrillergenren har fått en ny intressant karaktär! Linnea Bielke är diplomat, har konverterat till islam och ska bli ambassadör i Kongo-Kinshasa men blir beskylld för sextrakasserier och avstängd. Samtidigt har hon upptäckt ett okänt vittnesmål om Hammarskjölds död. Det försvinner och Linnea dras in i ett spel där FN, Kina och svenska myndigheter rör sig i ett tyst men minerat område.

Utrikesdepartementet och diplomatin har inte precis jagat rampljus. Men det är en värld Tinna Lindberg kan inifrån och guidar oss in i. Allt från UD:s kulvertsystem till tortyrmetoder och kidnappningar av tjänstemän.

Annons

Tinna är jurist och kommunikatör på utrikesdepartementet och siktar på en serie böcker om Linnea Bielke. Det låter bra, för redan i slutet av ”De rättrådiga” har Linnea blivit tvingad in i en än mer undanskymd organisation: säpo. Ser fram mot intressanta inblickar. Och som en annan cliffhanger: ska Linnea hitta den son hon födde i fångenskap och som togs ifrån henne?

Tinna Lindberg arbetar på Utrikesdepartementet utforskar diplomatins värld i nya spänningsromanen ”De rättrådiga”.
Tinna Lindberg arbetar på Utrikesdepartementet utforskar diplomatins värld i nya spänningsromanen ”De rättrådiga”.Foto: Nadja Sjöström
Inger MelinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons