Annons

Elisabeth Moss i film om "Gudfadern"

Film • Publicerad 10 februari 2021
Elisabeth Moss ska spela Eleanor Coppola i en film om inspelningen av "Gudfadern". Arkivbild.
Elisabeth Moss ska spela Eleanor Coppola i en film om inspelningen av "Gudfadern". Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Den Emmy- och Golden Globe-belönade skådespelaren Elisabeth Moss är den senaste stjärnan som ansluter till Barry Levinsons film om skapandet av mästerverket "Gudfadern". Moss ska spela regissören Francis Ford Coppolas fru Eleanor, skriver nöjessajten Deadline.

Inspelningen av "Gudfadern", som av många anses vara tiderna bästa film, präglades av konflikter mellan filmbolaget Paramount och regissören Francis Ford Coppola, som vid flera tillfällen var nära att få sparken. Framför allt var filmbolaget kritisk till rollbesättningen av Marlon Brando och Al Pacino.

Annons

”Francis and the Godfather”, som är arbetsnamnet på Barry Levinsons film, kretsar kring konflikten mellan den då 31-åriga Francis Ford Coppola, som spelas av Oscar Isaac, och filmens exekutiva producent Robert Evans (Jake Gyllenhaal).

“Jag har velat arbeta tillsammans med Elisabeth Moss länge så jag kan inte vara lyckligare. Allt hon gör är exeptionellt", säger Levinson till nöjessajten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons