Annons

Efter tittarstorm – "Bluey"-avsnitt görs om

Tv • Publicerad 6 maj 2023
Bluey med familj i den populära australiska tv-serien. Pressbild.
Bluey med familj i den populära australiska tv-serien. Pressbild.Foto: BBC

Skaparna av den populära barn-tv-serien "Bluey" har tagit bort en scen från ett avsnitt sedan tittare i hemlandet Australien rasat.

Det rör sig om den inledande scenen i ett avsnitt som handlar om träning där pappa Bandit i serien ställer sig på badrumsvågen och med en suck tar ett tag om sina valkar, rapporterar australiska medier.

Annons

När dottern Bluey frågar vad som är fel svarar han att han bara behöver träna. Även mamma Chilli är besviken på vågen.

Scenen rörde upp känslor hos flera i publiken som på sociala medier kritiserade avsnittet för vikthets och kroppsförnedring. Stormen fick skaparna av serien, Ludo, att ta bort scenen, vilket även australiska ABC, som sänder serien i hemlandet, följde.

"ABC stödjer beslutet att klippa om programmet och vi har uppdaterat avsnittet på våra plattformar. BBC Studios kommer att använda den omgjorda versionen för den globala distributionen och stödjer också det här beslutet", säger ABC i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons