Annons

Drottning Elizabeths hemmafilmer i dokumentär

Tv • Publicerad 8 maj 2022
Drottning Elizabeth av Storbritannien i sin ungdom. Pressbild.
Drottning Elizabeth av Storbritannien i sin ungdom. Pressbild.Foto: BBC

För första gången har drottning Elizabeth givit BBC-journalister tillgång till sitt privata arkiv.

Anledningen är dokumentären "Elizabeth: The unseen queen", som gjorts för att uppmärksamma att Elizabeth II suttit på tronen i 70 år. Filmen innehåller privata bilder och hemmafilmer från drottningens liv, skriver Variety.

Annons

"Dokumentären ger en ovanlig och personlig inblick i kungafamiljens privatliv som vi på BBC är djupt hedrade över att få dela med oss av", säger public service-kanalen i ett uttalande.

Dokumentären fokuserar på de 27 första åren i Elizabeths liv, från födseln fram till kröningen 1953.

Enligt BBC kommer tittarna att få se glimtar av prins Philips första besök på deras sommarställe Balmoral Castle i Skottland 1946, innan förlovningen offentliggjorts. På bilderna syns den blivande drottningen stolt visa upp förlovningsringen.

"Elizabeth: The unseen queen" visas i Storbritannien den 29 maj, en vecka innan firandet av drottningens 70-årsjubileum.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons