Annons

Dr Dre släpper musik via GTA

Hiphoplegendaren Dr Dre släpper ny musik via spelet "Grand theft auto online" (GTA online). Hans nya album utgör ett av huvudelementen i "The contract", ett knippe nya uppdrag i det populära onlinespelet.
Musik • Publicerad 9 december 2021
Dr Dre släpper musik via "GTA online". Arkivbild.
Dr Dre släpper musik via "GTA online". Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Uppdragen kretsar kring lurendrejaren Franklin Clinton, som i spelets universum startat en verksamhet som kretsar kring att lösa kändisars problem.

I "The contract" har Dr Dre tappat sin telefon och snart kommer det fram att den har hamnat i fel händer. I telefonen finns ny, osläppt musik från rapartisten som riskerar att läcka ut.

Annons

Enligt utvecklaren Rockstar Games innehåller expansionen förutom låtar från Dr Dre musik från andra artister. Som brukligt tillkommer också nya fordon, vapen och aktiviteter.

I januari i år vårdades Dr Dre på intensiven för ett pulsåderbråck i hjärnan. Men den 56-årige artisten repade sig och har tillbringat tid i studion sedan dess och är bokad att uppträda på Super Bowl-finalen i februari.

Dr Dre slog igenom i slutet av 80-talet som en del av hiphopgruppen NWA. Som producent har han arbetat med rappare som Tupac Shakur, Eminem och 50 Cent.

"The contract" släpps 15 december.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs felaktigt att det rörde sig om ett nytt spel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons