Annons

Dj-spelningar strömmas live från storslagna platser i Borås

Dj- och klubbprofilen Gino Pettersson ska genomföra liveströmmade dj-spelningar från flera platser i Borås i välgörenhetssyfte.
Musik • Publicerad 8 april 2021 • Uppdaterad 23 april 2021
Gino Pettersson dj:ar bland annat från Carolikyrkans kyrktorn.
Gino Pettersson dj:ar bland annat från Carolikyrkans kyrktorn.Foto: Lars-Åke Green

På Carolikyrkans balkong, strax ovanför kyrkklockorna, ska dj-båset först placeras. Den 23 april ska Gino Pettersson spela klubbmusik ut över Borås, samtidigt som drönarkameror filmar honom och staden från olika vinklar. Idén kommer av David Guettas dj-spelningar som sänts på Youtube, där Guetta spelar från flera olika platser i världen till förmån för olika välgörenhetsprojekt.

– Det var faktiskt ett samtal från filmaren Robin Fagerman, han ringde mig och sa ”kan vi inte hitta på något kul?”. Han hade sett de här spelningarna och ville göra något i Borås, säger Gino Pettersson, klubb och dj-profil i Borås som tidigare bland annat arrangerat afterworkklubben Stämpla ut.

Annons

Tanken är att dj-spelningen, som går under konceptnamnet Stay at home, ska strömmas live till boråsarna och skapa en klubbkänsla hemma i vardagsrummet eller var man väljer att följa spelningen. Tre spelningar är planerade, den första på tidigare nämnda Carolikyrkan, den andra på Ginatricots tak. Den tredje spelningen är än så länge hemlig, men Gino Pettersson berättar att det handlar om platser där det går att få mycket rymd.

– Vi tänkte tidigt att vi ska jobba mycket med höjden, det blir coolare att få med så att vi kan filma över hela Borås stad.

Gino Pettersson, dj- och klubbprofil i Borås
Gino Pettersson, dj- och klubbprofil i BoråsFoto: Lars-Åke Green
”Vi tänkte tidigt att vi ska jobba mycket med höjden, det blir coolare att få med så att vi kan filma över hela Borås stad.”

Spelningarna görs i samarbete med Borås City, Musiklagret, Puls FM, Lindströms bil, Ad Growth och RF Studio, som filmar och sänder ut spelningarna.

– Det som varit så roligt med detta är att alla samarbetsparter i det här har hoppat på direkt. Det märks att alla vill att det ska hända något, även fast det är helt pro bono, ingen av oss som jobbar med det har något arvode.

Det hela är också ett välgörenhetsprojekt, och var och en av de planerade spelningarna kommer att erbjuda tittarna att skänka pengar till välgörenhetsorganisationer som jobbar för barn med psykisk ohälsa.

Den första spelningen kommer att sändas på bt.se fredagen den 23 april klockan 20.00.

Här saknas innehåll

Elin ThornbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons