Annons

Disney satsar på projekt i Europa

Nöje • Publicerad 16 februari 2021
Franska författaren Faïza Guène är en av dem som är med och skapar originalserier till Disney Plus i Frankrike. Arkivbild.
Franska författaren Faïza Guène är en av dem som är med och skapar originalserier till Disney Plus i Frankrike. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson / TT

Disney har avslöjat tio nya originalprojekt i Europa för sin strömningstjänst Disney Plus och märket Star, skriver Variety. I Frankrike satsar man bland annat på miniserien "Oussekine", skriven av Antoine Chevrollier. Även författaren Faïza Guène medverkar som skribent, liksom Julien Lilti and Cédric Ido.

I Italien ska en maffiaberättelse filmas, där mödrarnas står helt i fokus, i en serie skriven av Stephen Butchard, medan man i Tyskland gör "Sam – A Saxon", en skildring av Samuel Meffires liv – Östtysklands första svarta polis. Disney gör också den mörka komedin "Sultan City", om en matriark i en tyskturkisk familj, som av en slump blir ledare för en kriminell organisation.

”Dessa tio första projekt visar vår ambitiösa vision för lokal produktion. Vårt första europeiska erbjudande understryker Disneys regionala engagemang i enastående och mångsidig talang", säger Liam Keelan, chef för originalinnehåll på Disney.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons