Annons

”Den store konstnären” är som bäst småputtrig

Emmy Abrahamson och Hanna Jedvik, som tidigare författat var för sig, har skrivit en gemensam… ja, hur ska ”Den store konstnären” beskrivas, undrar recensenten Bengt Eriksson. Deckare? Feelgood? Eller ingetdera?
Litteratur • Publicerad 5 februari 2023
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Spänningsroman

Den store konstnären

Författare: Emmy Abrahamson & Hanna Jedvik

Förlag: Albert Bonniers

Författarna Emmy Abrahamsson och Hanna Jedviks samarbete ”Den store konstnären” är första delen i kommande serien ”Radiohjältarna”.
Författarna Emmy Abrahamsson och Hanna Jedviks samarbete ”Den store konstnären” är första delen i kommande serien ”Radiohjältarna”.Foto: Emil Malmborg

Långrandigt, men lite fyndigt och något skratt.

Emmy Abrahamson och Hanna Jedvik har skrivit en ”spänningsroman”, enligt bokomslaget. Men det dröjer innan den beskrivningen stämmer och en deckare blir det, eventuellt, först på sidan 210.

Annons

Mest handlar det om hur ”radiohjältarna” Ann Ek och Esti Przybyszewski, glad och rundlätt respektive sur och gothklädd, ska kunna samarbeta (det kan de inte) och göra en podd för radion i Malmö. Ämne: ”Den store konstnären” Niki Falc, som tog livet av sig i sin ateljé på Österlen. Ann och Esti intervjuar alla släktingar, hans många kvinnor och ett antal barn utan att få styrsel på vare sig podden eller spänningsromanen.

För lite spänning (ingen deckare). För lite mys (inte feelgood). Inte tillräckligt mjukt (ingen mjukdeckare ens). Som bäst blir det småputtrigt.

Emmy Abrahamsson & Hanna Jedvik - Den store konstnären
Emmy Abrahamsson & Hanna Jedvik - Den store konstnärenFoto: Pressbild
Bengt ErikssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons