Annons

De kommenterar Eurovision

Eurovision (TT) • Publicerad 22 april 2021
Edward af Sillén och Christer Björkman kommenterar ESC. Arkivbild.
Edward af Sillén och Christer Björkman kommenterar ESC. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Christer Björkman har länge jobbat med Eurovision song contest, men kommenterat live i SVT har han tidigare bara gjort en gång. I år blir återvänder han till posten, tillsammans med Edward af Sillén som firar tioårsjubileum som kommentator för tävlingen.

"Det här är ju årets roligaste tv-event, så att få dela det med tittarna en tionde gång ser jag som en enorm ära. Och vilken glädje att få göra det med Eurovision-älskaren Christer, en man som sett alla sidor av tävlingen", säger af Sillén i ett pressmeddelande.

Annons

Christer Björkman gjorde nyligen sin sista Melodifestival som producent.

"Edward och jag har länge drömt om att få kommentera ESC ihop och nu, efter många år som chef för den svenska delegationen och producent för tävlingen, ska vi få tycka om bidragen tillsammans. Ett hedrande och perfekt avslut på 20 magiska år med Melodifestivalen och Eurovision", säger han i pressmeddelandet.

Det svenska bidraget i årets ESC är Tusse och hans bidrag "Voices". Sveriges röster i finalen lämnas av Carola Häggkvist.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons