Annons

De kan bli årets deckardebutanter

Litteratur • Publicerad 1 november 2021
Jennie Lundgren och Ulrika Lundgren Lindmark har chans att tilldelas deckarakademins debutpris för "Där isarna råmar". Arkivbild.
Jennie Lundgren och Ulrika Lundgren Lindmark har chans att tilldelas deckarakademins debutpris för "Där isarna råmar". Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Småstadsskildringar dominerar i böckerna som har chans på Deckarakademins debutpris.

De nominerade är Kristina Agnér med "Var inte rädd för mörkret", som utspelas i en fiktiv småländsk by och Gertrud Hellbrand med "Dragoner", som äger rum i en by i Östergötland. Även Jennie Lundgren och Ulrika Lundgren Lindmark har chans på priset för "Där isarna råmar", som utspelas i Kalix med omnejd. Mer Norrbotten blir det i Anders Sundkvists "Återvändaren", som utspelas i Luleå.

Annons

Dessutom är Sara Strömberg nominerad för "Sly", en berättelse som tar plats i Åre.

Pristagaren avslöjas den 21 november i Eskilstuna. Då presenteras även vem som tilldelas priserna för årets bästa kriminalroman, årets bästa till svenska översatta kriminalroman samt spårhunden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons