Annons

De får rollerna i radions julkalender

Radio • Publicerad 9 november 2021
Laura Jonstoij Berg, Malin Cederbladh och Osman Akhmadkhani spelar med i radions julkalender "Spero". Pressbild.Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

Laura Jonstoij Berg från Stockholm får röstrollen som den modiga hoppstjärten Spero i Sveriges Radios julkalender. Berättelsen om julen sedd via småkrypens ögon är skriven av Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson.

I rollistan märks också Malin Cederbladh, Osman Akhmadkhani och Sofia Ledarp. Musiken till julkalendern framförs av Sveriges Radios symfoniorkester.

Annons

Hoppstjärten Spero beskrivs som "en millimeterlång sexfoting som bor med tusentals andra kryp i en gran i skogen". När granen sågas ned och förvandlas till julgran måste det lilla krypet ta till drastiska åtgärder för att rädda sin familj.

"Julen är en mysig tid som jag älskar, så det var väldigt roligt att vara med i årets julkalender och spela den äventyrliga hoppstjärten Spero", säger Laura Jonstoij Berg i ett pressmeddelande.

Julkalendern har, som vanligt, premiär den 1 december i appen Sveriges Radio Play, men sänds också i P4.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons