Annons

David Blaine har högtflygande ballongplaner

Nöje • Publicerad 1 september 2020
David Blaine plus 52 heliumballonger är lika med en flygtur, hoppas den amerikanske illusionisten. Arkivbild.
David Blaine plus 52 heliumballonger är lika med en flygtur, hoppas den amerikanske illusionisten. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

Den amerikanske illusionisten och performancekonstnären David Blaine planerar att lämna marken och flyga fritt över Arizonaöknen med hjälp av ett fång heliumballonger.

Om vädret tillåter är tanken att Blaine ska lyfta strax innan klockan 6 på morgonen lokal tid den 2 september, och luftfärden väntas pågå i ungefär en timme.

Annons

Ursprungstanken var att David Blaine skulle genomföra tilltaget i New York i slutet av augusti, men av säkerhetsskäl valde han och hans team att förflytta ballongfärden till en obefolkad plats.

Illusionisten ska fästas vid ballongerna med hjälp av en sele och kommer att kunna reglera höjden genom att antingen lossa barlast, i form av sand, eller genom att sticka hål på ballongerna.

Men exakt hur högt han kan ta sig med de sammanlagt 52 ballongerna är oklart.

– Jag har ingen aning, säger Blaine till Variety.

Experter som samarbetar med David Blaine hävdar att han kan nå en maxhöjd på 5,4 kilometer, och då kvarstår ett problem: Landningen.

– Jag har ingen erfarenhet av liknande terräng.

Ballongresan direktsänds på David Blaines Youtubekanal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons