Annons

Därför kom Rod Stewart aldrig till Live Aid

Musik • Publicerad 16 november 2021
Rod Stewart ger ut sitt 31:s studioalbum och har därför gett en intervju till BBC.
Rod Stewart ger ut sitt 31:s studioalbum och har därför gett en intervju till BBC.Foto: Drew Gurian

1985 ställde många av den tidens största artister upp på de två legendariska välgörenhetskonserterna Live Aid till förmån för det svältdrabbade Etiopien. Artisterna medverkade gratis och genom tv-sändningarna samlades mer än fyra miljarder kronor (i dagens penningvärde) in genom donationer. Queen, Madonna, Bob Dylan, George Michael, Paul McCartney och David Bowie uppträdde, men inte Rod Stewart.

För BBC berättar han nu varför. Hans dåvarande manager ville bara tillåta Rod Stewart och bandet att vara med om de samtidigt fick utrymme i den amerikanska nyhetskanalen CBS nyhetsprogram.

Annons

– Och det var inte vad det handlade om. Det handlade om att samla in pengar till barn. Det handlade inte om vilket nyhetsprogram som du skulle vara med i, säger Rod Stewart nu till BBC.

– Jag fick veta detta nyligen. Jag tyckte det var konstigt att vi inte var med.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om vilka artister som medverkade på galan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons