Annons

Danmarks största bokmässa ställs in

Litteratur • Publicerad 6 augusti 2020
Danmarks största bokmässa, Bogforum, ställs in. Arkivbild.
Danmarks största bokmässa, Bogforum, ställs in. Arkivbild.Foto: Scanpix/TT NYHETSBYRÅN

Årets upplaga av Danmarks största bokmässa Bogforum, som vanligtvis arrangeras i Köpenhamn under den sista helgen i oktober, ställs in, skriver DR. Enligt mässchefen Andreas Nordkild Poulsen, som tidigare hävdat att arrangemanget skulle genomföras som planerat, väljer man nu att skjuta upp mässan till 2021 på grund av coronapandemin.

– En stor del av bokbranschen är inte redo att delta på mässan, då folk är nervösa och skeptiska till arrangemanget på grund av coronasituationen, säger han till DR.

Annons

Enligt Andreas Nordkild Poulsen finns även en oro från ledningens sida för att besökarna inte skulle våga komma till mässan, trots att man har utarbetat en plan för restriktioner kring arrangemanget.

Flera av de största danska förlagen har under våren också meddelat att man inte tänkte närvara vid Bogforum, däribland Gyldendal och Politikens Forlag.

Bogforum, som arrangerats sedan 1992, lockar vanligtvis 35 000 besökare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons