Annons

"Cops" läggs ned för gott

Tv-serie • Publicerad 10 juni 2020
I kölvattnet av de stora protesterna i USA efter George Floyds död läggs långköraren "Cops" ned.
I kölvattnet av de stora protesterna i USA efter George Floyds död läggs långköraren "Cops" ned.Foto: AP/TT

Den amerikanska realityserien "Cops" kommer inte längre sändas på tv-bolaget Paramount Network, skriver Variety.

Annons

Serien, som tar med tittarna på den amerikanska polisens patrullarbete, är en riktig långkörare som har funnits sedan 1989. I samband med de protester som skakat USA efter George Floyds död den 25 maj – och till stöd för Black Lives Matter-rörelsen – plockades redan inspelade avsnitt bort från tablån under förra veckan.

Beslutet från Paramount Network leder också till att den planerade 33:e säsongspremiären av "Cops" den 15 juni ställs in.

Kritiker har under åren anklagat "Cops" för att glorifiera polisbrutaliet och hänga ut misstänkta, och 2013 uppmanade medborgarrättsorganisationen Color of Change tv-bolaget Fox att lägga ned serien.

Protesterna mot polisbrutalitet i USA till följd av George Floyds död har även lett till att tv-serien ”Live PD”, där tittarna följer med under polisens arbete i realtid, ställs in.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons