Annons

Callum Bloodworth skriver med humor om medmänsklighet i juletid

Krossade hjärtan, ensamma människor – och en rejäl dos julkänsla som ska få alla att må bättre. Frågan är om det blir mer julfeelgood än i ”Julakuten för ensamma hjärtan”?
Litteratur • Publicerad 10 december 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Feelgood

Julakuten för ensamma hjärtan

Författare: Callum Bloodworth

Förlag: Bazar

”Julakuten för ensamma hjärtan” är Callum Bloodworths andra feelgood-roman och den första som utspelar sig under julen.
”Julakuten för ensamma hjärtan” är Callum Bloodworths andra feelgood-roman och den första som utspelar sig under julen.

Ingen ska behöva vara ensam under julen. Det är idén som Elsa Olofsdotter (hon hette faktiskt det innan ”Frost”!) och hennes kompis Sophia har kläckt. Med hjälp av Gloria, en extremt julpyntad skåpbil, ska de rulla runt till ensamma personer i Stockholm som av olika anledningar inte kan fira jul med dem de älskar.

Tyvärr uppstår problem redan innan de hunnit börja och Elsa måste genomföra allt ensam. Sophia, som är den egentliga eldsjälen i projektet, måste norrut och ta hand om sin mamma. Elsa vill inte svika sin vän, men är samtidigt rädd. Hur ska det gå utan Sophia?

””Julakuten för ensamma hjärtan” är kvällstidningsjournalisten Callum Bloodworths andra feelgoodroman. Den präglas av humor och värme, men svärtan som gör en feelgood bra finns där också.”
Annons

Efter en katastrofal start råkar hon dessutom få med en halvnaken (men sexig) tomte i skåpbilen samt en assistent i form av en surmulen tonåring som är grym på att baka. Det kan gå helt åt skogen, eller bli helt fantastiskt.

”Julakuten för ensamma hjärtan” är kvällstidningsjournalisten Callum Bloodworths andra feelgoodroman. Den präglas av humor och värme, men svärtan som gör en feelgood bra finns där också. Både de ensamma hjärtan som besöks och Elsas eget bär på svåra historier som bit för bit rullas upp. Kärlekshistorier finns också såklart – varför skulle det annars dyka upp en sexig tomte? – men de är långt ifrån i fokus. Vänskap och medmänsklighet är så mycket större och viktigare i berättelsen. Flera fyndiga formuleringar får mig dessutom att le eller skratta högt upprepade gånger under läsningen.

Och den är såklart fullproppad med julkänsla. Perfekt läsning oavsett om man sitter ensam eller har sällskap i jul!

Julakuten för ensamma hjärtanCallum Bloodworth
Julakuten för ensamma hjärtanCallum Bloodworth
Ida NorinderSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons