Annons

BTS återförenas för gratiskonsert

BTS återförenas efter en paus på ungefär fyra månader – för en gratiskonsert. 100 000 fans väntas vallfärda till Busan för att se det megapopulära k-popbandet.
Musik • Publicerad 15 oktober 2022
BTS ska uppträda tillsammans igen. Arkivbild.
BTS ska uppträda tillsammans igen. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Själva anledningen till att bandet återförenas så snart efter att de meddelat sin paus är att Sydkorea vill anordna världsutställningen World Expo 2030. Landet konkurrerar med Ukraina, Italien och Saudiarabien om att få bli värdland för utställningen.

I mitten av juni gick BTS ut i en video och meddelade att man skulle ta ett uppehåll som grupp för att ägna sig åt soloprojekt. Två dagar senare dementerade gruppen att de ska splittras och att de fortfarande kommer att göra spelningar tillsammans.

Annons

Bandet har dragit in miljarder till den sydkoreanska nöjesindustrin och det första beskedet att de skulle pausa fick gruppens produktionsbolag Hybes aktie att falla som en sten. Bolaget gick dock med vinst under pandemin, trots färre konserter.

BTS har utsetts till ambassadörer för Sydkoreas satsning på världsutställningen. Vilket land som till slut får äran att vara värd avgörs nästa år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons