Annons

Brittiska band får spela utan visum – på Island

Musik • Publicerad 9 juni 2021
The Charlatans, med Tim Burgess näst längst till höger, är inte helnöjda med beskedet om visa-fria-spelningar.
The Charlatans, med Tim Burgess näst längst till höger, är inte helnöjda med beskedet om visa-fria-spelningar.Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Ett grattis är – möjligen – på sin plats till brittiska band som efter Brexit behöver dyra visum för att spela och turnera i EU-länder.

Nu har den brittiska regeringen nämligen förhandlat fram avtal med några andra länder som inte heller är med i EU, där det nu är fritt fram att spela: Norge, Island och Liechtenstein, rapporterar BBC.

Annons

"Om det inte vore så tragiskt vore det roligt", skrev The Charlatans Tim Burgess i en kommentar och tillade att hans band har spelat över hela världen, dock aldrig i Lichtenstein eller på Island på grund av de höga kostnaderna och jämförelsevis små befolkningarna. "Men tack för hjälpen", avslutar han sitt inlägg i debatten.

Den brittiska regeringen påpekar dock att den här initiala överenskommelsen ska ses som ett första steg för att åter öppna för brittiska musiker att spela i Europa.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons