Annons

Britta Byströms verk gör Nils Holgersson-resa

Musik • Publicerad 1 september 2021
Kompositören Britta Byströms verk "Avsked från vildgässen" ska möta publiken. Arkivbild.
Kompositören Britta Byströms verk "Avsked från vildgässen" ska möta publiken. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Nu är det dags för livepubliken att möta kompositören Britta Byströms "Avsked från vildgässen". Med start i Karlskrona ska verket sedan turnera och framföras anpassat för olika professionella blåsorkestrar, "en Nils Holgersson-resa", enligt ett pressmeddelande.

Britta Byströms verk "Avsked från vildgässen" är inspirerad av Selma Lagerlöfs roman "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige" och komponerades på beställning av Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige i samband med Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum. Det uruppfördes i en liveströmmad konsert den 20 mars i år.

Annons

Verket gestaltas också av en danskomposition framförd av Linköpings balettensemble, koreograferad av Matilda Larsson.

Turnédatum: 2– 3/9 med Marinens Musikkår i Karlskrona, 17/9 med Östgöta Blåsarsymfoniker, Östgötamusiken i Linköping, 18–19/9 med Blåsarsymfonikerna i Sundsvall och Stockholm, 30/9 med Göteborg Wind Orchestra i Göteborg, 2/10 med Arméns musikkår på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons