Annons

Britney Spears-musikal till Broadway i sommar

Musik • Publicerad 2 december 2022
Britney Spears hitlåtar bildar stommen i en ny Broadwaymusikal. Arkivbild.
Britney Spears hitlåtar bildar stommen i en ny Broadwaymusikal. Arkivbild.Foto: Steve Marcus/AP/TT

Den Britney Spears-inspirerade musikalen "Once upon a one more time" går upp på Broadway i New York nästa sommar, skriver NME.

Den humoristiska musikalen, där Spears låtar går som en röd tråd, handlar om sagoprinsessorna Askungen, Snövit, Ariel och Törnrosa och deras bokklubb. De har bara tillgång till bröderna Grimms sagor till den dag då en god fe ger dem "Den feminina mystiken" av Betty Friedan – som öppnar deras ögon för en värld bortom från "fågelsydda klänningar och prinskyssar".

Annons

"Once upon a one more time" skulle ursprungligen ha haft premiär i Chicago 2019, men flyttades fram till april 2020. Då hade pandemin brutit ut och det dröjde till november 2021 innan musikalen fick premiär i Washington DC.

Nu debuterar den på Broadways Marquis Theatre den 23 juni 2023. "Oops I did it again", "Lucky", "Circus" och "Toxic" hör till de 23 Britney Spears-låtar som ingår i musikalens soundtrack.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons