Annons

Boråsspelet har nått en miljon

I början av mars släpptes mobil- och datorspelet ”Bombergrounds: Battle Royal”. Nu har över en miljon spelat Boråsföretagets spel.
Spel • Publicerad 28 maj 2020
Foto: Skärmdump

Barndomsvännerna Jimmy Nyström och Alexander Martinovic, båda från Borås, har tillsammans arbetat med ”Bombergrounds: Battle Royal” i två års tid. Det släpptes 6 mars av deras företag Gigantic Duck och har sedan dess nått stor framgång. Nu har över 1,1 miljoner användare spelat det.

– Vi hade förväntat oss kanske tio-tjugotusen spelare första månaden, men slog väl det gånger femtio, sa Jimmy Nyström till P4 Sjuhärad om framgången.

Annons

– Det är extremt kul att få så många spelare utan att satsa på någon marknadsföring vi betalar för, det här är en organisk tillväxt som vi skapat, sa Alexander Martinovic till P4 Sjuhärad och menade att spelet spridits via Youtube-videos och spelforum på nätet.

"Bombergrounds: Battle Royal” är ett actionspel som spelas online, mot riktiga motspelare. Som mest kan man spela mot 25 spelare samtidigt.

Jonathan EklundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons