Annons

Boråsbonden inför säsongsavslutet: ”Jag har inte varit ute offentligt nästan någonting”

Boråsbonden Alexander Andersson har dejtat i tv i hela hösten – och på onsdagskvällen är det dags att ta bladet från munnen och berätta vad som verkligen hände mellan honom och brevskrivaren Madeleine Sundin.
TV • Publicerad 18 december 2019
Alexander Andersson.
Alexander Andersson.

Sommaren var ljus och glad, med många nya kontakter och vänskapsband. Hösten innebar munkavle och tuffa insikter. När mjölkbonden Alexander Andersson insåg att det skulle dröja ett par månader innan han fick berätta om sin upplevelse i ”Bonde söker fru” kändes det desto tuffare. För att slippa frågor har han konsekvent hållit sig borta från allt vad sociala sammankomster heter den senaste tiden.

– Jag har ju inte varit ute offentligt nästan någonting. För man får så pass många frågor. Så jag har tagit det jättelugnt och jobbat mest. Vänner har jag träffat, i små församlingar, men det är allt, berättar han.

Annons

Hans medverkan är ”Bonde söker fru” har inte varit helt utan turbulens. Trots vänskap mellan samtliga tjejer på gården anades viss oro efter slutvalet, då han valde Madeleine Sundin framför Isabell Jansson. Men efter att kamerorna stängts av åkte Madeleine hem och hon och Alexander hördes knappt av.

– Det var nog det tyngsta, för jag trodde ju inte att hon skulle följa med. Men det gjorde hon som tur var.

Vad var höjdpunkten med programmet då, enligt dig?

– Jag tyckte att avsnittet när de besökte mitt hem och visade baren var väldigt underhållande. Jag hade ju inte en tanke på att de skulle göra en grej av det, men jag fick inte släppa in tjejerna och visa dem den innan dess. Och så var det väldigt kul på Sundbyholms slott, för alla var så fulla av förväntningar då.

De allra närmaste vet hur det har gått för paret efter att tv-kamerorna släckts. Och Alexander Andersson tror att många kommer att bli förvånade.

Då antar jag att du längtar till på onsdag kväll när alla får veta?

– Ja, det gör jag verkligen! Då får jag fira att hemlighållandet är över.

”Bonde söker fru” sänds på onsdagar i TV4.

Elin Thornberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons