Annons

Bonnierförlagen betalar tillbaka stödpengar

Litteratur • Publicerad 4 september 2020
Bonnierförlagen betalar tillbaka det statliga stödet för korttidspermitteringar. Arkivbild.
Bonnierförlagen betalar tillbaka det statliga stödet för korttidspermitteringar. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Bonnierförlagens betalar tillbaka det statliga stöd man fått under coronapandemin. Försäljningen under våren och sommaren gick bättre än väntat, rapporterar Svensk Bokhandel.

Ett 60-tal medarbetare korttidspermitterades i mitten av april men permitteringarna avbröts i förtid i slutet av maj. De medarbetare som fick reducerad lön under tiden ska få mellanskillnaden återbetald.

Annons

– När utfallet är så mycket starkare än vad vi befarade under våren är det rätt och riktigt att agera på det här sättet. I det kan det också konstateras att efterfrågan på böcker håller sig otroligt stark lite oavsett vad som händer. Det ska vi som bransch vara väldigt glada för, säger vd Sara Börsvik till Svensk Bokhandel.

Företaget har fortfarande rätt till det statliga stödet, men väljer att frivilligt betala tillbaka hela summan. Hur bra försäljningen gått jämfört med samma period året innan uppger Bonnierförlagen inte.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons