Annons

Boken "Sverigevänner" blir film

Film • Publicerad 5 juni 2020
Arash Sanaris bok "Sverigevänner: historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn" ska bli film. Arkivbild.
Arash Sanaris bok "Sverigevänner: historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn" ska bli film. Arkivbild.Foto: Lisa Arfwidson / SvD / TT

Den självbiografiska boken "Sverigevänner: historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn" av Arash Sanari ska bli film. Det är Filip och Fredriks produktionsbolag Nexiko som köpt rättigheterna och Fredrik Wikingsson ska verka som exekutiv producent.

"Jag och Filip sträckläste Arashs makalöst gripande och roliga bok. Den här sanna berättelsen utspelar sig visserligen på 1980- och 90-talet, men den säger precis lika mycket om dagens Sverige. Det går en rät linje mellan historien om pappan från Iran som bestämmer sig för att hans familj ska bli ’svenskast på Tjörn’ och gänget somaliska flyktingpojkar som 2014 bestämde sig för att starta ett eget bandylandslag i Borlänge", säger han i ett pressmeddelande.

Någon regissör eller skådespelare är ännu inte offentliggjorda.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons