Annons

Blondie säljer låträttigheter till investerare

Musik • Publicerad 9 augusti 2020
Debbie Harry på scen med Blondie. Arkivbild.
Debbie Harry på scen med Blondie. Arkivbild.Foto: Grant Pollard/AP/TT

Blondie-stjärnorna Debbie Harry och Chris Stein har sålt rättigheterna till 197 låtar, däribland hits som "Heart of glass" och "Rapture", till Hipgnosis Songs Fund, rapporterar BBC.

Köpesumman är hemlig men Harry och Stein säger i en kommentar att de är "glada över att samarbeta med ett progressivt företag".

Annons

Hipgnosis Songs Fund är en fond där investerarna tjänar pengar på musikroyalties. De framtida intäkterna för Blondie-hitsen kommer nu att gå till fonden som startas av musikbranschveteranen Merck Mercuriadis.

Han anser att man likaväl kan investera i låtar som i olja eller guld. Fonden förvaltar låtarna med syfte att få maximal utdelning när de används i exempelvis reklamfilmer eller tv-spel.

– Vi spekulerar inte i nya låtar. Vi köper beprövade hits som har förutsägbara och pålitliga intäkter, har Mercuriadis förklarat.

Tidigare i veckan meddelade fonden att man köpt rättigheterna till över 900 Barry Manilow-låtar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons