Annons

Birro lämnar NT efter sågning

Marcus Birros senaste roman, "Att leva och dö som Joe Strummer", sågades av Norrköpings Tidningars recensent.
Kultur • Publicerad 16 september 2010

Det gjorde Birro så förbannad att han inte längre vill bli förknippad med tidningen. Via sin blogg på NT:s hemsida meddelade han på torsdagen att han avsäger sig samtliga uppdrag han haft för tidningen.

"Jag vägrar finna mig i att bli nedvärderad av folk som inte sköter sitt jobb, Det är oförsvarligt oproffsigt av en tidning att låta direkta felaktigheter, lögner och fördomar stå i vägen för en seriös journalistik", skriver Marcus Birro i bloggen.

Annons

NT:s kulturredaktör Mats Granberg säger till Dagens Media att recensionen inte skiljer sig mycket från andra recensioner. Han är däremot inte förvånad över Birros reaktion, men tycker inte att han har fog för kritiken.

– Marcus Birro är en flitig aktör i medierna och borde känna till hur medievärlden och den fria kulturjournalistiken fungerar, säger han. (TT Spektra)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons