Annons

Bekväm lunk utan överdrivna jamsessioner

Stämningsfullt och fokuserat när Daniel Norgren omfamnar lugnet under fredagens spelning på Way out West.
Way out West • Publicerad 9 augusti 2019 • Uppdaterad 12 augusti 2019
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Daniel Norgren på Way out west 2019
Daniel Norgren på Way out west 2019Foto: Sanna Tedeborg

De senaste albumen ”Alabursy”, ”The green stone” och den senaste ”Woah dang” bjuder alla på flera avskalade, svävande inslag där Norgrens karakteristiska röst bildar stämningsfulla och melodiska bryggor. Det är en tacksam utveckling som också bidrar till att de mer högljudda spåren sticker ut lite extra.

Live är det däremot inte alltid så att det stillsamma tillåts ta samma utrymme, och utrustad med fyrmannaband på Way out Wests största scen är det lätt att tänka sig att tempot sticker iväg.

Annons

Men nej. Denna gången omfamnar han lugnet från första stund i och med de inledande The flow och The day that’s just begun som vaggar in den soldränkta publiken i en bekväm lunk.

För publiken är på plats. Till skillnad från många andra tidiga eftermiddagar under festivalens historia då många valt att ansluta först till de senare akterna. Daniel Norgren är numera något av ett säkert kort och ett utmärkt sätt att bryta trenden.

De ofta så utdragna jamsessionerna har också blivit färre. Norgrens kristallklara gitarr mot den murriga bakgrunden håller sig inom förhållandevis lättsmälta ramar och framträdandet som helhet känns med ens mer fokuserat. Åtminstone fram till den sista delen av konserten. Då tar det bluesiga över stafettpinnen i form av publikfavoriter som Black vultures, Moonshine got me och Let love run the game.

Och när jag lämnar spelningen hänger textraden ”I’ve been waiting for the train to come back” från låten Rolling rolling rolling kvar. Jag tycker nog att Norgren gör rätt i att stanna på perrongen ett tag till och njuta av lugnet.

Daniel Norgren

Scen: Flamingo

Tid: 70 minuter

Bäst: Känslan av att Norgren hittat hem.

Sämst: Hitsen börjar bli lite trötta.

Karin GrönroosSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons