Annons

"Annette" öppnar Cannesfestivalen

Film • Publicerad 19 april 2021
Marion Cotillard gör en av huvudrollerna i Leos Carax nya film "Annette". Arkivbild.
Marion Cotillard gör en av huvudrollerna i Leos Carax nya film "Annette". Arkivbild.Foto: Petros Giannakouris/AP

Den franske filmregissören Leos Carax nya film "Annette" öppnar filmfestivalen i Cannes 6 juli. Filmen, den första som Carax gör på engelska, utspelas under några dagar i Los Angeles. Handlingen kretsar kring en ståuppkomiker, Henri, och hans stora kärlek, sångeskan Ann. Deras första barn, "Annette", vänder dock upp och ner på deras tillvaro.

Huvudrollerna görs av Marion Cotillard, Adam Driver och Simon Helberg. En stor roll har även musiken som är gjord av det amerikanska rockbandet Sparks. Det var också via Sparks musik som Leos Carax fick idén till filmen som blir hans sjätte, enligt ett pressmeddelande från filmfestivalen.

Leos Carax fick sitt stora internationell genombrott 1991 med "De älskande på Pont-Neuf" med Juliette Binoche och Denis Lavant i huvudrollerna. 2012 öppnades Cannesfestivalen av hans film "Holy motors" med Kylie Minogue i en av rollerna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons