Annons

Angela Lansbury död

Film • Publicerad 11 oktober 2022
Skådespelaren Angela Lansbury har avlidit, meddelar hennes familj. Arkivbild.
Skådespelaren Angela Lansbury har avlidit, meddelar hennes familj. Arkivbild.Foto: Casey Curry/AP/TT

Skådespelaren Angela Lansbury har avlidit, uppger hennes familj.

"Angela Lansburys barn tillkännager med sorg att modern avled lugnt i sömnen hemma i Los Angeles... bara fem dagar innan hennes 97-årsdag", står det i ett uttalande som publicerades på tisdagen.

Annons

Angela Lansbury var en brittisk skådespelare som främst har verkat i USA. För svensk publik är hon främst känd för sin roll som författaren och amatördetektiven Jessica Fletcher i långköraren "Mord och inga visor".

Tv-serien producerades 1984-1996 och var en av CBS:s största succéer under 1980-talet. The International Academy of Television Arts and Sciences nominerade Angela Lansbury till hela 12 Emmys för rollen, även om hon aldrig lyckades ro hem trofén, skriver NBC.

Skådespelarens karriär spänner sig över sju decennier och under den tiden var hon också en enormt framgångsrik och uppskattad teaterskådespelare. Hon vann fem Tony awards – den senaste 2009 för rollen i pjäsen "Blithe Spirit" av Noël Coward.

Angela Lansbury blev 96 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons