Annons

Amerikansk specialhyllning på Aviciis födelsedag

Musik • Publicerad 3 september 2020
Tim "Avicii" Bergling. Arkivbild.
Tim "Avicii" Bergling. Arkivbild.Foto: Amy Sussman/AP/TT

Den amerikanska radiokanalen Sirius hyllar Tim "Avicii" Bergling i samband med hans födelsedag den 8 september. Kanalen, som är USA:s största digitala, uppmärksammar den svenske världsstjärnan genom att spela hans musik hela veckan. Bland annat spelas ett tidigare osläppt dj-set från hans sista turné i Japan, enligt ett pressmeddelande.

Det blir även intervjuer med bland andra Rita Ora, Nile Rodgers och David Guetta, som alla jobbat med Avicii. Hyllningsveckan arrangeras i samarbete med Tim Bergling Foundation – den stiftelse som arbetar för att motverka självmord och psykisk ohälsa och som startades efter Aviciis död 2018. Det blir även en intervju med Aviciis pappa Klas Bergling om sonens liv och musik. Intäkterna från hyllningsveckan går till välgörenhet

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons