Annons

Alvaro Estrella laddar upp inför semifinalen

De två senaste åren har Alvaro Estrellas bidrag i Melodifestivalen tagit sig från semifinalen och hela vägen till finalen, men om det blir en tredje finalomgång återstår att se.
Nöje • Publicerad 2 mars 2022
Låten handlar om när man "kanske träffar någon på klubben, man är i sin lilla bubbla och dansar, dansar 'Suave'", säger Alvaro Estrella.
Låten handlar om när man "kanske träffar någon på klubben, man är i sin lilla bubbla och dansar, dansar 'Suave'", säger Alvaro Estrella.Foto: Paul Wennerholm/TT
Alvaro Estrella laddar upp inför semifinalen med vardagsgrejer som jobb, träning och att vara med familjen.
Alvaro Estrella laddar upp inför semifinalen med vardagsgrejer som jobb, träning och att vara med familjen.Foto: Paul Wennerholm/TT

"Vamos amigos", "Baila baila" och nu "Suave". Alvaro Estrella har gått från doldis till "lite folklig" efter sina uppträdanden i Melodifestivalen. Som tävlande debuterade han 2014 med låten "Bedroom" men artisten, dansaren och körsångaren har en lång Melodifestivalhistoria bakom sig.

Ungefär tio år före sin debut klev han upp på Melodifestivalscenen som dansare. Sedan dess har han dansat och körat bakom flera kända artister i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Nu tävlar han för fjärde gången som artist med låten "Suave", som betyder "sensuellt" på spanska. Den fartfyllda, latino-poplåten skrevs en härlig sommarkväll förra året tillsammans med Joy och Linnea Deb samt Jimmy Thörnfeldt, berättar han.

Annons

– Vi började snacka om pirret som man får när man vill ha kontakt med någon man är väldigt intresserad av. I mitt fall, kanske träffa någon på klubben, man är i sin lilla bubbla och dansar, dansar "Suave".

"Det är en risk"

Alvaro Estrella är en av de första att tävla tre år i rad på många år. De senaste två åren har han tagit sig från deltävlingen till semifinalen och därefter vidare till final. Att ännu en gång gå vidare till semifinalen i stället för att ta sig direkt till final verkar inte bekymra Alvaro Estella speciellt mycket – han har vant sig.

– Det här är samma väg som jag alltid har gått. Det är väldigt jobbigt och stressigt att sitta där igen och ta emot rösterna, det är en risk för att du kanske åker ut eller så går du vidare till finalen. Men jag är van så jag kommer bara att försöka andas in och ut på semifinalen.

TT: Vad är det som gör att du alltid hamnar i semifinalen, för du går ju ändå vidare till finalen sen?

– Jag vet inte för att vara ärlig. Kanske, i den här deltävlingen, så var det för att det var så starka namn, säger han.

Uppladdning

När Alvaro Estrella inte uppträder i Melodifestivalen står han på teaterscenen i musikalen "Saturday night fever". Inför semifinalen är det också där han laddar upp.

– Jag får träffa mina vänner, kollegor, träffa publiken på ett helt annat sätt – jobba med någonting annat bara. Ibland är det skönt att koppla bort, för att sen komma tillbaka, säger han.

I semifinalen tävlar han mot bland andra Tone Sekelius, Lisa Miskovsky och Theoz om en plats i finalen.

– Det kommer att bli svårt, det är fan starka konkurrenter, säger han och fortsätter:

– Men jag håller hoppet uppe. Hur det än blir så är jag så nöjd med mitt framträdande, numret och låten. Självklart vill man ta sig till final men om det skulle vara så att jag inte gjorde det så skulle jag ändå vara glad och nöjd.

Annons

TT: Kommer vi att se dig i Melodifestivalen en femte gång?

– Nej inte än, jag tror att jag vill ta en liten paus. Dra ner stresshormonerna men också för att bara ge det lite utrymme, fokusera på att göra ny musik, släppa ny musik, gigga. Försöka fånga det momentumet och njuta av det, säger han.

Fakta: Alvaro Estrella

Namn:Alvaro Raul Estrella Zapata.

Född:Den 14 augusti 1980 (41 år).

Bosatt:I Täby, strax norr om Stockholm.

Uppväxt:I Helenelund och Upplands Väsby norr om Stockholm.

Övrigt:Som dansare och körsångare har Alvaro Estrella kammat hem en andraplats i Melodifestivalen samt två tredjeplatser och en femteplats i Eurovision. Han anslöt sig 2011 till Eric Saades kör- och danstrupp och hoppade upp på ett av Robin Bengtssons rullband under Eurovision Song Contest i Kiev 2017. Året därpå körade han Rysslands Sergej Lazarev vid Eurovision i Stockholm. År 2012 vann Alvaro Estrella Melodifestivalens webbpris för årets dansare efter att han både synts bakom Danny Saucedo i ”Amazing” och i en mellanakt med Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi. Hans bidrag ”Bedroom” nådde en niondeplats på Digilistan 2014.

Källa: SVT

Fakta: Alvaro Estrella

Semifinal:

Lillasyster: "Till our days are over"

Anna Bergendahl: "Higher power"

Cazzi Opeia: “I can’t get enough”

Lisa Miskovsky: “Best to come”

Danne Stråhed: “Hallabaloo”

Theoz: “Som du vill”

Alvaro Estrella: “Suave”

Tone Sekelius: “My way”

Redan i final:

Medina: "In i dimman"

Klara Hammarström: "Run to the hills"

Anders Bagge: “Bigger than the universe”

Faith Kakembo: “Freedom”

Cornelia Jakobs: “Hold me closer”

Robin Bengtsson: “Innocent love”

Liamoo: “Bluffin”

John Lundvik: “Änglavakt”

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons