Annons

Åklagare kallar Spacey "sexuell mobbare"

Nöje • Publicerad 1 juli 2023
Kevin Spacey anländer till domstolen i London på rättegångens första dag. Arkivbild.
Kevin Spacey anländer till domstolen i London på rättegångens första dag. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Rättegången mot Oscarsvinnande skådespelaren Kevin Spacey började för några dagar sedan i London. Spacey står åtalad för ett tiotal fall av sexuellt ofredande och våldtäkt. Han nekar till samtliga.

Åklagare Christine Agnew kallade i sitt anförande inför juryn Kevin Spacey för "sexuell mobbare" och varnade jurymedlemmarna för att bli "hänförda eller överväldigade" av Spaceys berömmelse.

Annons

"Han är, hävdar åtalet, en man som sexuellt ofredar andra män. En man som inte respekterar andras personliga gränser eller utrymme, en man som, verkar det som, njuter av att få andra att känna sig maktlösa och obekväma, en sexuell mobbare", sade åklagaren i sitt anförande.

Advokaten Patrick Gibbs, som försvarar Spacey, sade i sitt anförande till juryn att målsägandes anklagelser motiverades av Spaceys berömmelse och rikedom.

Rättegången väntas pågå i fyra veckor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons