Annons
Nyheter

Nepal-konsert återupplivade Boråsband

En Nepal-konsert återupplivade Borås-bandet Katmandu, med namn som Nepals huvudstad.
Publicerad 30 maj 2015

I en stödkonsert för offren i Nepal samarbetade Rockborgen, hjälpgruppen BAS och anrika Borås-bandet Katmandu med en rad sjuhäradsartister. I gruppen Katmandu spelar gitarristen Mikael Alhanko, gift med Yvonne Morberg, volontärarbetare på BAS-härberget i Katmandu, dit alla intäkter (runt 10.000) gick.

Medverkade gjorde också Katmandu-pianisten för 32 år sen Örjan Hill, bluesbandet Home Town Mojos, Ambulansbandet samt Sabina Henriksson och Maria Hallin, sång med musik från klassisk rock och blues till Ulla Sjöblom-låtar. Men Katmandu syftade nog inte på Nepal utan en rocklåt av Bob Seger från 1975, tänkt inför en enda Borås-konsert. Samtidigt startade Peter Green band med samma namn, och ett annat i Dublin, med Bowie och Roxy Music som ideal, vitsade till det (Katman du, med en hankatt med utsvängda 70-talsbrallor på skivetiketten). Så lever historia.

Annons

En tre timmars helkväll. Coverbandet Katmandu med heta 70-talsklassiker. Ambulansbandet (gissa yrkena) är funk-souligare kring Pernilla Vädels utsökta röst, och Hometown Mojos ännu tyngre. I pauserna bjöd Örjan, Maria och Sabina på kongenialt tolkade Ulla Sjöblom-låtar, allra starkast för de få som behagade lyssna. I Rockborgens mörka grotta är musiken karismatisk.

Rolf Haglund

Ambulansbandet var en av de som spelade på stödkonserten för de jordskalvsdrabbade i Nepal.
Ambulansbandet var en av de som spelade på stödkonserten för de jordskalvsdrabbade i Nepal.

Stödkonsert för Nepal

Plats: Rockborgen.

Publik 100.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons