GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spretigt skilsmässoalbum med smarta texter

Skivrecension • Publicerad 8 september 2021
Pop

Kacey Musgraves

Album: Star-crossed

Skivbolag: MCA Nashville/Interscope /Universal

Kacey Musgraves fortsätter vandringen bort från country och americana som påbörjades på förra albumet. Men berättarådran och vemodet finns där, och fjärde skivans första och bästa låt ”Star-crossed” inleds med en djup suck. Det som måste berättas måste berättas, den perfekta drömmen som ändå landar i en skilsmässa men också att det blir ljusare efteråt. Mycket sticker ut positivt, musiken kan lika gärna likna Kylie Minogues tamare discolåtar som Neil Young, men också irritera som i naiva eller ironiska ”Good wife” med autotune och drag av list-r’n’b. En spöklik tolkning av ”Gracias a la vida” avslutar. Även om inte allt funkar imponerar det hur Musgraves struntar i konventioner och genrerestriktioner – och hur känslorna får lov att spreta.

Bella StenbergSkicka e-post
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.