GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sabouné visar upp en gripande sårbarhet

Skivrecension • Publicerad 8 september 2021
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop

Nicole Sabouné

Album: Attachment theory

Skivbolag: Smuggler Music/Border

Att PJ Harveys lysande krigsskildring “Let England shake” är Nicole Sabounés favoritskiva känns självklart. Hon har en kuslig likhet med brittiskan ibland. Lyssna bara på singeln “Hard to breath” och “Waiting”. “Attachment theory” är producerad av Jenny Wilson som också har varit med och skrivit flera av låtarna. Hennes mollmelodiska popkänsla har gett ett stort avtryck. Sabounés tredje skiva är både kuslig och gripande, genomborrande och dramatisk. Som titeln antyder så skildrar hon både rotlöshet och att inte känna någon självklar tillhörighet. Det kan vara både i en relation och i sin uppväxt. Men också sårbarheten i att kasta sig handlöst in i ett förhållande. Detta är briljant självutlämnande.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.