Annons
Nyheter

Äntligen storm bland slottets stjärnor

Tagen med Storm, fångad av en Stormvind och Stormen river öppet hav. Skrevs allt detta med Peter Stormare i åtanke tro? Kan va, för han Stormade i alla fall rakt ut i rutan i Stjärnorna på slottet i veckan.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2008

Solklart bäst av dem fyra som varit, men konkurrensen från Britt ”jag-kan-inte-tala-utan-konstpaus” Ekland, Magnus ”jag-överdriver-för-jag-kan-inte-annat” Härnestam och Arja ”jag-hoppas-jag-ser-mystisk-och-viktig-ut-i-tv” Saijonmaa var kanske inte så stor. Under hela serien har Stormare stått tillbaka för de övrigas ofta mycket överdrivna utläggningar för att nu kliva ut och visa att han är mer än bara Hollywoods designerade Ryssimitatör. Han var både rolig och allvarlig på ett sådant sätt som vi vill se våra idoler. Chansen att han försvinner ur minnet ganska snart är dock överhängande för som de flesta oväder glömmer vi bort dem så snart de inte är över oss längre.

På spåret, som hade en ovanligt svag vecka trots Hoa-Hoa, har fått kraftig konkurrens av Let?s Dance från och med veckan som gick. Nu är jag inget fan av dans-tv så för mig är det inget problem att välja men en del tittare lär nog välja fel spår och valsa in för att titta på grisbonden, Gustafssons kelgris och hälften av Uffe Larsson. Jag kan inte bedöma om paren dansar bra eller inte men jag kan se om de får oväntad kritik av juryn. Det är antagligen just dessa besvikna miner tittarna vill se, ungefär som i Antikrundan.

Annons

Antikrundan, med underrubriken Knut Knutsson show, har denna säsong fått en lillasyster som sänds direkt efter i den utmärkta Kunskapskanalen. I och med lillasyster Antikmagasinet blir det dock uppenbart att det är deltagarna i Antikrundan som gör programmet och inte föremålen. Antikmagasinet, som är helt befriat från förväntansfulla föremålsägare, var nämligen inte mycket att ha. Nytt för året var även programmet Inför Antikrundan som visade hur programmet spelats in, samt en riktig cliffhanger om ett navigationsinstrument som skall vara det mest värdefulla objektet sedan serien startade för nitton år sedan. Väntan på upplösningen kan bli en historisk nagelbitare.

Veckans tre program jag inte missar:

Uppdrag granskning – om OGs ledare, onsdag SVT 1

I huvudet på Gynning – ja hur ser det ut där, ikväll Kanal 5

I lagens namn: Brottslig synvinkel – bästa polisserien på TV, flera kanaler flera kvällar hela veckan.

Malin Jakobsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons