Annons
Nyheter

Viken dag!!

Nyheter • Publicerad 18 februari 2011

När Kerstin och jag tog vår dagliga morgonpromenad blev det idag i stålande fullmåne från en stjärnklar himmel, vindstilla och 10 minusgrader, vilken härlig morgon! Fortsättning på morgonritualen är rågflingegröt med svarta vinbär, morgonbön och genomgång av Ulricehamns Tidning tre dagar i veckan och dagligen Borås Tidning. Så ser i princip varje morgon ut på Övregården i Töve förutom vädret som är det enda som varierar. Tur att det finns något som varierar. Vi behöver nog både fasta och varierande inslag i tillvaron.

Nu har äntligen de första entreprenörerna i Kongo fått sina lån. Vår man Yapeco har skött utbetalningen. De har tillsammans fått 27 350:, US dollar. Utbetalningen blev precis en månad försenad p g a att Kongos banksystem inte fungerar som det skall göra. Pengarna skickades förra fredagen som en vanlig banktransaktion via Euro till US dollar och de hade dem i onsdags på vårt bankkonto i Banque Internationale Pour l'Afrique au Congo, Matadi. BIAC. En efterlängtad dag för våra entreprenörer.

Annons

Nu är det upp till bevis av våra första låntagare att leva upp till det de redovisat i vårt utbildningsmaterial och det de skrivit under på: att göra sina investeringar enligt investeringsspecifikation, att sälja enligt försäljningsbudget och sedan inte belasta företaget med mer kostnader än deras budget medger. Månad för månad kommer detta att följas upp och redovisas på vår hemsida. Redovisningen kommer att vara öppen för MSG:s sponsorer. Första redovisningen kommer att handla om investeringen.

Nya utmaningar ligger framför oss: Tio nya entreprenörer står på tur, ett jordbruksprojekt med 315 ha bördig kongojord, ett pågående hotellbygge i Matadi för att nämna några. Tänk om vi kunde bidra med att många kongoleser fick möjligheten att gå från fattigdom till välstånd och en dag kunde utbrista: Vilken dag!!

Yngve Håkansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons