Annons

Pappa åtalas – lurade Försäkringskassan på pengar

En pappa åtalas för bidragsbrott efter att felaktigt ha sökt och fått föräldrapenning.
Han misstänks ha lurat försäkringskassan på cirka 78 000 kronor.
Svenljunga • Publicerad 7 juni 2024
En pappa i 40-årsåldern åtalas, misstänkt för bidragsbrott. Bilden är en arkivbild.
En pappa i 40-årsåldern åtalas, misstänkt för bidragsbrott. Bilden är en arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för två fall av bidragsbrott. Vid båda de misstänkta brotten har mannen vid flera tillfällen ansökt om föräldrapenning för vård av sjukt barn när barnet inte varit sjukt. I stället ska pappan ha jobbat på som vanligt, själv sjukanmält sig eller tagit semester de dagar han fått pengar från Försäkringskassan.

Utredningen visar att det handlar om ett antal dagar under år 2021 och 2022 och totalt sett har en summa runt cirka 78 000 kronor betalats ut till mannen. Som bevisföring har åklagaren bland annat tagit fram frånvarouppgifter från barnets skola för att visa att barnet faktiskt varit på plats som vanligt. I utredningen framkommer det att mannen varken förnekar eller erkänner brott.

Den misstänkta pappan är tidigare dömd till bland annat samhällstjänst och skyddstillsyn för olaga hot, grovt rattfylleri, brott mot knivlagen samt grov olovlig körning ett par år tillbaka i tiden.

Rasmus TorstenssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons