Annons

Full fart på parkourparken i Limmared

Under sommarlovet har ungdomar fått chansen att träna kroppskontroll och att på effektivaste sätt ta sig från en punkt till en annan när Simon Almsaddi visat parkour i Limmareds aktivitetspark.
Limmared • Publicerad 11 juli 2019 • Uppdaterad 7 oktober 2019
Evert och enäggstvillingen Eric Johansson Waern från Överlida klättrar och hoppar över de olika hindren på Limmareds parkourbana.
Evert och enäggstvillingen Eric Johansson Waern från Överlida klättrar och hoppar över de olika hindren på Limmareds parkourbana.Foto: Anton Öhrström

När den nya aktivitetsparken i Limmared invigdes för en dryg månad sedan invigdes också parkourbanan, som är en av de många aktiviteter parken har att erbjuda. Under sommaren har Simon Almsaddi instruerat ungdomar hur parkourparken fungerar. Han berättar att träningstillfällena på tisdagar och torsdagar har varit välbesökta.

– Om det har varit fint väder har de kommit ett femtiotal barn och testat på parkour under dagen. Även de regniga dagarna kom ungdomarna hit, säger han.

Annons

I parken finns både vertikala och horisontella hinder, men också stänger och ribbor som de unga parkourfantasterna kan klättra och springa i. När Simon Almsaddi lär ut parkour till ungdomarna på plats säger han att han håller sig till grunderna.

– Vi fokuserar mycket på ”ren” parkour och inte massa tricks. Det är grunderna, att ta sig på en punkt till en annan på effektivast sätt, som man kan ha användning av i verkliga livet, säger han.

Simon Almsaddi visar för ungdomarna på plats hur man snabbast och effektivast tar sig runt på parkourbanan i Limmared.
Simon Almsaddi visar för ungdomarna på plats hur man snabbast och effektivast tar sig runt på parkourbanan i Limmared.Foto: Anton Öhrström

Simon berättar att mycket av parkour handlar om att lära sig att kontrollera sin kropp och förebygga skador, något han har varit ute och pratat om på skolor.

– Parkour har blivit mycket populärare på senare år och jag tror det beror på att föräldrar börjar inse att det inte är någonting farligt att hålla på med. Det handlar om att lära sig att ramla på rätt sätt och att undvika att skada sig, säger han.

Simon Almsaddi driver annars LS-motion där han bland annat lär ut parkour och har utbildningar. I dagsläget håller han i parkourträningar på tre orter i Kind, men till hösten blir det fler.

Aktivitetsparkens övriga besökare kunde se ungdomarnas hopp, kullerbyttor och lyft när de tog sig förbi hindren efter hinder.
Aktivitetsparkens övriga besökare kunde se ungdomarnas hopp, kullerbyttor och lyft när de tog sig förbi hindren efter hinder.Foto: Anton Öhrström

Tvillingarna Evert och Eric Johansson Waern från Överlida är två av de många barn som tagit sig till Limmared för att köra parkour i parken. De har båda tränat parkour i ett år.

– Jag tycker att utomhusparken är jättebra. Det är mycket roligare att träna utomhus, säger Evert.

– Jag tycker också det är bra, men jag hade velat ha en ännu större park, säger Eric.

Anton ÖhrströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons