1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Full fart på parkourparken i Limmared

Under sommarlovet har ungdomar fått chansen att träna kroppskontroll och att på effektivaste sätt ta sig från en punkt till en annan när Simon Almsaddi visat parkour i Limmareds aktivitetspark.
Evert och enäggstvillingen Eric Johansson Waern från Överlida klättrar och hoppar över de olika hindren på Limmareds parkourbana.
Foto: Anton Öhrström

När den nya aktivitetsparken i Limmared invigdes för en dryg månad sedan invigdes också parkourbanan, som är en av de många aktiviteter parken har att erbjuda. Under sommaren har Simon Almsaddi instruerat ungdomar hur parkourparken fungerar. Han berättar att träningstillfällena på tisdagar och torsdagar har varit välbesökta.

– Om det har varit fint väder har de kommit ett femtiotal barn och testat på parkour under dagen. Även de regniga dagarna kom ungdomarna hit, säger han.

I parken finns både vertikala och horisontella hinder, men också stänger och ribbor som de unga parkourfantasterna kan klättra och springa i. När Simon Almsaddi lär ut parkour till ungdomarna på plats säger han att han håller sig till grunderna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Vi fokuserar mycket på ”ren” parkour och inte massa tricks. Det är grunderna, att ta sig på en punkt till en annan på effektivast sätt, som man kan ha användning av i verkliga livet, säger han.

Simon Almsaddi visar för ungdomarna på plats hur man snabbast och effektivast tar sig runt på parkourbanan i Limmared.
Foto: Anton Öhrström

Simon berättar att mycket av parkour handlar om att lära sig att kontrollera sin kropp och förebygga skador, något han har varit ute och pratat om på skolor.

– Parkour har blivit mycket populärare på senare år och jag tror det beror på att föräldrar börjar inse att det inte är någonting farligt att hålla på med. Det handlar om att lära sig att ramla på rätt sätt och att undvika att skada sig, säger han.

Simon Almsaddi driver annars LS-motion där han bland annat lär ut parkour och har utbildningar. I dagsläget håller han i parkourträningar på tre orter i Kind, men till hösten blir det fler.

Aktivitetsparkens övriga besökare kunde se ungdomarnas hopp, kullerbyttor och lyft när de tog sig förbi hindren efter hinder.
Foto: Anton Öhrström

Tvillingarna Evert och Eric Johansson Waern från Överlida är två av de många barn som tagit sig till Limmared för att köra parkour i parken. De har båda tränat parkour i ett år.

– Jag tycker att utomhusparken är jättebra. Det är mycket roligare att träna utomhus, säger Evert.

– Jag tycker också det är bra, men jag hade velat ha en ännu större park, säger Eric.

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.