Annons
Nyheter

Lyssna till Sahlin, alliansen!

Kristdemokraterna åter under spärren och ett rekordstort gap mellan blocken i Synnovates januarimätning. Alliansens företrädare kunde nog hålla sig för skratt när de vaknade till siffrorna i senaste opinionsmätningen.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2008

Nog är det långt till valet men det lär krävas ett exceptionellt ryck om alliansen ska hämta in tappet. De har ett motlut värre än den svarta slalombacke som Charlotte Kalla dansade uppför i Tour de ski.

Dessutom gruffas det inom alliansfamiljen. Ett antal kristdemokrater luftade i Expressen häromdagen sin besvikelse över statsministerns sätt att hantera och kommentera frågan om samkönade äktenskap. De känner sig redan nu överkörda.

Annons

Känslan av att inte bli tagna på allvar delar de denna vecka med Pär Nuder, den ekonomisk-politiske talesmannen som tillsammans med Mona Sahlin spelat huvudrollen i de senaste dagarna politiska minidrama.

Senaste budet från Sahlin är dock att hon visst har förtroende för Nuder. Han ska fortsätta att spela en viktig roll i partiet men hon tycker att han saknat lust och energi för uppdraget.

Det senare är viktigt, det vet en politisk veteran som Mona Sahlin. Frågan är om en ny regering som alliansregeringen också inser vikten av dessa egenskaper för att locka väljare?

Katarina Larsson, politisk redaktör
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons