Annons
Nyheter

Kommer Tom Anderssons twitter att minska politikerföraktet – eller öka det?

"Tål fan inte Maud!!! Fruktansvärd kvinna."
Nyheter • Publicerad 8 september 2010
Tom Andersson (MP)
Tom Andersson (MP)Foto: Lars-Åke Green

I söndags kväll kände sig Tom Andersson föranledd att delge omgivningen ovanstående synpunkt. Han skriver det på sin twitter, som bland annat nås via Borås stads twitterportal.

Andersson är gruppledare för Miljöpartiet i Borås. Han sitter i kommunstyrelsen och är första namn på listan till kommunfullmäktige i valet 2010.

Annons

Han är alltså inte en omogen tonåring som svär hemma vid TV:n. Han är 32 år och den person som MP valt att ha som frontfigur i Borås. Ändå använder han sin twitter till utbrott på ovanstående nivå.

Det är omdömeslöst, men inte första gången. I somras, efter riksdagens kärnkraftsbeslut var kommentaren Andersson valde att uttala i det offentliga rum som twitter är: "Må alla som röstat ja brinna i en reaktor för all evighet. Djävla pack!".

Förtroendeingivande? Valvinnande profil i den förtroendebransch som politiken är? Knappast. Personangrepp och svordomar smutsar ner valrörelsen och gör att man tappar respekt för politikerna. Eller som det uttrycktes på en blogg i juli:

"Tyvärr kommer vi antagligen få se en smutsig valrörelse i år med helt annat fokus än politik. Det tycker jag är synd och det kommer inte att gynna något politiskt parti utan snarare öka politikerföraktet."

Klokt.

Vem som skrev det?

Tom Andersson.

Katarina Larsson, politisk redaktör
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons